I dessa onda tider är ändå inte allt nattsvart!

I kväll blir det ingen lång utläggning, utan jag vill lite stillsamt glädjas åt att Sverige säger upp det militära samarbetsavtalet med våldsbejakande extremister, som Saudiarabien faktiskt är. Samarbetsavtalet var en skamfläck för Sverige som nation och det är fullständigt obegripligt att en socialdemokratisk regering på sin tid skrev på ett avtal om militärt samarbete med Saudiarabien. Än obegripligare har förklaringarna, att Saudiarabien är en samarbetspartner i kampen mot terrorismen, varit.

Glädjen över att det militära samarbetsavtalet inte förlängs grumlas ändå lite, när uppsägningen inte behöver innebära att vapenexporten till Saudiarabien upphör. Men i kväll unnar jag mig att vara glad. Kritiken av den svenska krämarmentaliteten när det gäller vapenförsäljningen får jag ta upp i morgon.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 Responses to I dessa onda tider är ändå inte allt nattsvart!

 1. Andreas Holmberg skriver:

  Ja, själva det ursprungliga avtalet är ju det mest obegripliga. Men håller med dej om att det är bra att det nu inte förlängs.

 2. LeoH skriver:

  Ja, i dessa tider av krig mot terrorismen är det ju märkligt att militärt samarbeta med det land som mest är inblandad i att uppmuntra och beväpna terrorister.
  Jag har med viss envishet påpekat att Sverige var vapenbröder med Saudiarabien i Libyen, med känt resultat.

 3. Ulf Hjertén skriver:

  Att Moderaterna och Dagens industri är motståndare till att avtalet sägs upp är inte förvånande. Nu ska det bli intressant att höra vad övriga partier tycker. Mitt tips är att de kommer att lägga mest krut på att klanka ner på Stefan Lövfén . Det är ju så det ser ut i svensk politiskt liv idag.

 4. LeoH skriver:

  Ulf, det blir två olika kritikriktningar: Löfven är luddig, vet inte vad han gör, ger motstridiga signaler. Margot Wallström får bära kritiken för regeringens politik. I dessa yttersta tider, så har tydligen Margot Wallström personligen och på grund av oskicklighet retat upp Israel, Ryssland och Saudiarabien.

 5. Ulf Hjertén skriver:

  Knappast oskickligt. Snarare rakryggat och tydligt. Saudi är en avskyvärd diktatur, Putin och ryska aktioner att med våld tilltvinga suveräna statera landområden och Israels ockupation av palestinskt territorium . Att i detta höra en tydlig röst som Margot Wallströms är skönt mitt i allt annat sammelsurium och vapenskrammel och horder av hycklande politiker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: