Vad ska vi ersätta Jesusmanifestationen med?

Frågan är viktig och därför vill jag sprida den, utan att ha något eget förslag. Jag tilltalas av tanken på lokala manifestationer.

Hela Pingsten

Jesusmanifestationen i Umeå förra året Jesusmanifestationen i Umeå förra året

Jesusmanifestationen i Stockholm är något av det närmaste kristenheten i Sverige har kommit det bibliska bruket av att samlas på tempelgården varje dag för att proklamera Evangeliet. I Apostlagärningarna läser vi om hur alla kristna i Jerusalem – över 3000 – samlades vid Salomos pelarhall varenda dag, och ett av de primära syftena var att förkunna att Jesus är Messias (Apg 2:46, 5:12, 42). Denna utåtriktade form av gudstjänst spred sig vidare till församlingar i andra städer, som då evangeliserade i synagogor, offentliga hörsalar eller på gatan, som jag skriver i miniboken Kom in, gå ut.

Jesusmanifestationen har alltid varit ett ekumeniskt projekt, men utan tvekan har det också funnits en stark evangelisationsaspekt av eventet när tusentals kristna har marscherat runt huvudstaden med budskap som ”Jesus sa: Jag är vägen, sanningen och livet” och ”Jesus är bäst!” Jesusbiblar har delats ut, vittnesbörd om hur Gud har…

Visa originalinlägg 349 fler ord

2 Responses to Vad ska vi ersätta Jesusmanifestationen med?

  1. Alma-Lena skriver:

    Ja, lokala manifestationer är bra. I Kiruna hade vi förr ”Söndagsskolans dag” på hösten då inte bara söndagsskolbarn utan alla kristna i stan tågade genom stan med facklor och plakat till kyrkan för en ekumenisk familjegudstjänst och fika. Den kunde gott återupplivas.

    Vi tryckte också upp knappar där det stod ”Jag tror på Jesus” som alla kristna som ville fick bära och under de två första veckorna satte vi också upp affischer på stan med samma röda färg och text där vi undertecknade med våra namn.

    Detta gjorde vi på hösten just vid skolstart för knapp-kampanjen och fackeltåget inför Allhelgonalovet då facklor är mysigt i höstmörkret innan snön kommit.

  2. LeoH skriver:

    Om Jesus-manifestationen har en evangelisationsaspekt, då bör den vara lokal. Inte är det många, utanför kristenheten, i Hudiksvall som hörde talas om manifestationen i Stockholm. Jag ser framför mig hur alla kyrkor flaggar för den stora dagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: