Ett råd till regeringen från en lojal medborgare!

Jag ska inte strö salt i såren och påminna regeringen om hur spionen Stig Bergling på sin tid, smet ut bakvägen när SÄPO bevakade framdörren! Det var taskigt gjort av Bergling. Spioner har ingen heder! Orsaken till varför jag påminner mig den historien idag är, att SÄPO tydligen inte kollat med Migrationsverket den misstänktes adress. Istället ber man om hjälp hos detektiven allmänheten. Till slut får SÄPO adressen, utan att behöva tillkalla ett massivt uppbåd från Missing people och när de kommer fram, kan de också konstatera med hjälp av namnskylten på dörren, att de kommit rätt! Vilken taskmört, syftet med namnskylten var säkert enbart till för att genera säkerhetspolisen! Nu ska ingen tro, att jag illvilligt påminner justitieminister Morgan Johansson vad hans föregångare Wickbom fick göra när SÄPO klantade sig. Han fick gå!

Nej, krav på ministrars avgång eller förlöjligande av regeringen passar sig inte för en lojal medborgare. Jag håller helt med Löfven, att jag visat monumental naivitet, när jag trott att säkerhetspolisen lärt sig av tidigare misstag. Det är helt rätt av landets statsminister att kritiskt påtala sådan naivitet hos medborgarna!

Det jag vill tipsa regeringen, i all ödmjukhet, om att det finns oslagbara kontrollinstrument, som praktiserats i USA efter angreppen på World Trade Center. Då antogs lagar om att bibliotekarierna på landets bibliotek, var tvungna att berätta för landets säkerhetstjänst vilka böcker medborgarna läste. Jag vet från min, egen subversiva, ungdomsperiod hur det lånades olämplig litteratur på våra bibliotek. Helt öppet! För att inte säga hur vi lånade till och av varandra! Det var ingen hejd på spridningen av olämplig litteratur. Hanteringen fortsätter i dag som i dag är. Vi sprider våra subversiva böcker till våra barnbarn nu! Om regeringen inte tar tag i frågan och inför anmälningsplikt för bibliotekarierna vid våra bibliotek när någon lånar något olämpligt, vet vi inte var det slutar! Eller ännu bättre, rapportera in allt vad medborgarna, lånar.

Om inte regeringen inte tar tag i frågan, då kan den kan anklagas för naivitet!

Jag är ändå lugn. Självfallet har regeringen under ledning av Löfven inte bortsett från en sådan fara, som de fria bibliotekslånen innebär. Det vore kanske bäst lyfta frågan en nivå högre än den mjäkiga praktiken i USA. Nu kommer kärnan i mitt råd till Löfven, Fridolin och Romson. Stäng biblioteken! (Far- och morföräldrarna måste åläggas att lämna in alla sina böcker till lämplig myndighet, innan de lyckats påverka barnbarnen alltför mycket! Barnen är bortom all räddning. De tvingades se Vilse i pannkakan och lyssna till högläsning av Bamse! )

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser

7 Responses to Ett råd till regeringen från en lojal medborgare!

 1. Fredrik Vennberg skriver:

  Nu var ju namnet inte rätt stavat i efterlysningen så det var ju inte bara att söka på Eniro.

 2. Leopold Holtter skriver:

  Vem hade gett SÄPO, det felaktiga namnet!

 3. Thorsten Schütte skriver:

  Får man hoppas på att den oskyldigt misstänkte och anhållne får en blomsterkvast, en ursäkt och en penningsumma från SÄPO som plåster på såren. Eller är det att hoppas på för mycket?

 4. Leopold Holtter skriver:

  Hoppas kan vi ju!

 5. StaffanW skriver:

  Tänk så många framsynta säkerhetsexperter som bloggossfären rymmer. Behövs väl inget SÄPO längre.

 6. Leopold Holtter skriver:

  Det verkar så. Undrar hur många misslyckanden en myndighet klarar av att hantera! Hittills är det väl bara marinen som lyckats bättre i konststycket att misslyckas!

 7. Thorsten Schütte skriver:

  För att nyansera kritiken lite grand är namnpubliceringen inte SÄPOs, men medias fel:
  http://cornucopia.cornubot.se/2015/11/nej-sapo-har-inte-publicerat-nagra.html
  Däremot borde det alltid vara en självklarhet att en oskyldig anhållen får en ursäkt från staten och hjälp i den situation den oförskyllt har hamnat i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: