Årets snabbaste politiska frontförskjutning!

Regeringens mål: Att skicka signaler till omvärlden, att Sverige inte är något trevligt land för flyktingar!

Den 6 september deltar Löfven i en stor demonstration, Welcome Refugees!, på Medborgarplatsen. Löfven säger att hans Europa inte bygger gränshinder!

Den 23 oktober står representanter för regeringen och oppositionen och berättar för pressen att nu skärps reglerna för flyktingpolitiken. Tillfälliga uppehållstillstånd införs. Ensamkommande barn och barnfamiljer är undantagna. Reglerna för familjeåterförening skärps. Av någon anledning skall möjligheterna till RUT-avdrag utvecklas och flyktingar kan anställas i företag utan kollektivavtal.

Den 24 november meddelar Löfven och Romson på en presskonferens, att reglerna skärps ytterligare. Nu gäller tillfälliga uppehållstillstånd även ensamkommande barn och barnfamiljer. De ensamkommande barnens ålder skall avgöras med vetenskapligt tvivelaktiga metoder. Reglerna för anhöriginvandring skärps ytterligare. Kvotflyktingar är undantagna. Löfven ser bister ut och Romson är tårögd.

29 november (?) sluter EU ett avtal med Turkiet, att landet inte ska låta asylsökande ta sig från Turkiet till EU. EU pröjsar 30 miljarder. Sveriges andel blir ca 700 miljoner. Löfven uttrycker sin respekt och uppmanar oss andra att också känna respekt för Turkiet som ställer upp.

Den 17 december beslutar riksdagen att anta regeringens förslag om obligatoriska ID-kontroller tåg, färjor och bussar från Danmark. S, MP och SD röstar för. Liberalerna, KD och M röstar på ett eget förslag. V och C röstar emot.

Regeringen har med all säkerhet lyckats förmedla signalen, att Sverige inte är ett gästvänligt land och snabbt gick det! 6 september Welcome Refugees till riksdagsbeslutet om stängd gräns, den 17 december!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 Responses to Årets snabbaste politiska frontförskjutning!

 1. Klaus skriver:

  Jag har också reagerat på kovändningen, men det är väl så olika ledare genom historien gjort; först ropar man liksom ”framåt!” för att få med sig alla. Om sedan svårigheterna blir för stora så ropar man ”reträtt!”. Inte första gången sådant händer.

  Jag tycker båda sidorna gör sig skyldiga till förminskning och förenkling.
  På den ”invandringskritiska” sidan verkar man inte begripa att det är lidande människor utan rimliga alternativ som det rör sig om. Det är som det handlade om en epidemi eller om något slags tsunami.

  Å den andra sidan, den välkomnande, så verkar man se resurser, pengar, personal, hus, jobb, ja infrastruktur som lappri. Nemas problemas, all you need is love.
  Det är ganska lätt att lista tänkbara faror med en jättestor invandring, exv en mycket nyliberal samhällsförändring med uselt betalda jobb och usla bostäder på det sätt Annie Lööf tänkt sig. Alternativt förstås noll jobb, noll bostäder, en växande bitterhet hos invandrarna och en främlingsfientlighet hos delar av befolkningen som spårar ur helt och leder till en kretsgång av våld. Det finns en hel del annat också och en ledarskribent i Aftonbladet uttryckte det jättebra när hon konstaterade att ja, det ÄR svårt, det är SVÅRT, vem påstår något annat?

  Jo, det finns ganska många på båda sidorna som vill göra det lättare genom att negligera att det rör sig om människor å den ena sidan eller att det kan bli stora svårigheter för samhället att både kortsiktigt och långsiktigt ha en väldigt stor invandring.

  Olof Palme sa en gång att invandringspolitik, som det hette då, är något väldigt svårt och just därför väldigt viktigt. Svåra saker är svåra. Inte lätta.

  Och det räcker inte med bara ett välkomnande. Det gäller för samhället, de kristna och kyrkan att finnas med under lång tid i olika faser och där är vi svenskar inget vidare kan jag säga. Utan att ha några bevis så är det ett klart intryck his mig och kollegor att invandrare behandlas sämre av bl a Försäkringskassan än vad Nisse Larsson gör.

 2. Thorsten Schütte skriver:

  Jag tror denna kollaps av en human flyktingpolitik har gjort att många i Sverige nu desillusionerat vänder EU ryggen:
  http://blogg.vlt.se/ledarbloggen/2016/01/03/kan-vi-lita-pa-opinionsmatningar-forts/

 3. Leopold Holtter skriver:

  Du har säkert helt rätt, Thorsten! Tack för de vänliga orden i din kommentar i VLT!

 4. Thorsten Schütte skriver:

  Ditt bloggande till flyktingarnas förmån förtjänar att lyftas fram. Sådana röster står tyvärr inte som spön i backarna precis och det är lätt att bli uppgiven,

 5. Leopold Holtter skriver:

  Egentligen är jag ganska uppgiven, men som jag skrivit vid något tillfälle. Det är min mänskliga plikt att åtminstone sprattla lite till motstånd.
  Dina uppmuntrande kommentarer är guld värda, ska du veta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: