En biskop som inte tiger och samtycker!

http://blogg.svenskakyrkan.se/biskopragnar/2016/05/26/en-trefaldighetsbon-till-och-for-vem/

Jag hade fel, när jag antog i ett blogginlägg att alla biskopar stödde den märkliga bönen i kollektcirkuläret. Ofta är det faktiskt så, att det är oerhört roligt att ha fel!

Annonser

4 Responses to En biskop som inte tiger och samtycker!

 1. Rebellas andra skriver:

  Mycket bra text av bisp Persenius. Jag blir inte själv störd av formuleringarna, men man bör väl visa en viss respekt för de som blir.

 2. Alma-Lena skriver:

  Vad säger du och han om Laestadius tilltal om den himmelska föräldern? Den nämnda bönen var lång och kringlig och mer predikan än tilltal. Man har glömt att bönen mest handlar om att lyssna inte att tala. ”Att bedja är att komma Gud så nära att hen blir livet i vårt eget liv.”

  Men hur många böner är inte predikningar egentligen? Det är lätt hänt och en böneväckelse kunde göra upp med massor av minipredikningar i stället för böner, minipredikningar som lusar ner församlingar och gudstjänster.

  Bra om samtalet om bön kontra predikan börjar nu, men lite typiskt att det handlar om en ”bön” som predikar det självklara: att Gud är både far och mor till oss alla. Alla miljontals andra ”böner” som är förtäckt förkunnelse riktade till människor inom hörhåll har passerat tills någon säger ”den himmelska föräldern” eftersom det liknar att kvinnor är jämbördiga med män. Hujja!

 3. Rebellas andra skriver:

  Det är skillnad på olika tillfällen också, tycker jag. Men hade hemskt gärna tagit del av några Laestadius-exempel (men det kanske vi inte ska breda ut oss med på Leopolds blogg)

 4. Alma-Lena skriver:

  Laestadianer ber nog mest Fader vår-enligt gamla översättningen=)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: