En fundering eller kanske det är en fråga, före sillen och nubben

Har läst hyfsat många kommentarer med anledning av resultatet av folkomröstningen i Storbritannien igår. Många är besvikna, vilket i sig inte är förvånande, men många är också oerhört nöjda, vilket inte heller är förvånande. Det som förbryllar, åtminstone mig mycket, är den förnöjsamheten bland många som kallar sig vänster i mer marxistisk tappning. (Jag kunde säga, gamla vänner från ungdomsåren.)

Jag tänker inte utveckla några djupa tankar i dag, utan jag nöjer mig med att ställa frågan till mina marxistiska vänner från fordom. Vilka klassallianser ser ni framför er, som ska vara de socialt bärande krafterna för att bygga ett nytt Storbritannien efter valresultatet? Jag kan inte se, att det i valrörelsen fanns, en stark och samlande vänster i Storbritannien. Jag upplever, att arbetarklassen är utlämnad till att ledas av politiska krafter, som åtminstone jag ser som arbetarklassens dödgrävare.

Och nu till min sista undring innan nubben plockas fram ur kylen. På sin tid hävdades det att socialism i ett land var möjligt. När dagens vänster samma dröm, men nu i en mer inskränkt bemärkelse. Nationellt oberoende är möjlig i ett enda land?

Jag återkommer i morgon om huvudvärken inte är för svår!

OBS Om någon kommenterar i dag, vänta er inga svar. Jag skriver aldrig i sociala medier, när jag intagit sill och nubbe!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

One Response to En fundering eller kanske det är en fråga, före sillen och nubben

  1. Thorsten Schütte skriver:

    Det här är ett ”wake upp call” och den allra sista chansen för EU. Vinna eller försvinna. Fokus på väsentligheter och stopp på dumheter såsom den månatliga flytten av EU-parlamentet mellan Bryssel och Strasbourg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: