Är det inte dags att ställa om räkneverket?

Jag planerade att skriva ett helt annat inlägg än det här , men som så ofta råkade jag stöta på påståendet, att Sverige haft fred i 200 år. Varje gång jag stöter på uppgiften studsar jag till och undrar oroligt, förmedlar den svenska skolan det påståendet, som en sanning i historieundervisningen?

En sannare bild är väl ändå, om man vill tolka det välvilligt, att Sverige som nation haft fred sen 26 juni 2014. Då överlämnades den svenska basen Camp Northen Lights till den afghanska staten. Sverige bibehöll ett antal militära rådgivare i landet, men, som sagt, låt oss tolka välvilligt. Sverige som nation har haft fred i drygt två år! Det är en viss skillnad till uppfattningen, att Sverige haft fred i 200 år! Under åren med krig i Afghanistan hann Sverige också med att delta i kriget i Libyen. Ett engagemang Sverige fick mycket beröm för, inte av det libyska folket, men väl av USA!

Fredens räkneverk lär inte snurra länge, nu när samarbetet med NATO intensifieras och medlemskapet inte är långt borta. Om regeringen får bestämma.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: