Lögner som blir till sanningar…………….

Självklart borde jag skriva ett inlägg själv, men ibland kan det också vara bra att säga: ”instämmer med föregående talare.
Några påpekanden bara: En lögn kan aldrig i någon djupare mening bli till en sanning. Jag anser det också oerhört anmärkningsvärt, när hyfsat etablerade samhällsdebattörer inte verkar veta att det inte är kommunerna som stiftar lagar. Det gör staten och staten har ett rättssystem, som har att se till att lagarna efterföljs och om inte se till att förbrytaren får stå till svars.
Så om det skulle vara så, att kommuner säger att vi ger IS/Daesh-krigare körkort, då kan rättsväsendet säga och bör säga: ”det får ni gärna göra, men först efter att han har sonat sina brott. Om han nu är, vill säga, skyldig,  och det avgör domstolar!”

Björn Alvebrand

Publicerad 2016-10-25
470909685Desinformation på saliga medier såsom Facebook med flera sprids med blixtens hastighet genom – och allt som oftast – obekräftade länkar – länkar som har mycket i övrigt att önska men tas som en sanning av någon outgrundlig anledning svår att förklara.
Till och med politiskt korrekt (PK-media) – allmänt kallad av den andel som har ringa eller inget alls förtroende för några andra medier än de nätbaserade alternativa medier – gör fel ibland.
Det kan vara förståeligt mot bakgrund av stressen att få ut en explicit nyhet utan faktakontroll inför tidpunkten för pressläggningsögonblicket.
Det händer – men händer sällan dessbättre – och oftast plockas den ”nyheten” bort där det låter sig göras eller så är den så vinklad att själva sakinnehållet i stora delar stämmer.
Men för de som söker motsatser till den reala sanningen får naturligtvis sina behov tillfredsställda – man har fått sin bekräftelse – och…

Visa originalinlägg 488 fler ord

2 Responses to Lögner som blir till sanningar…………….

  1. Thorsten Schütte skriver:

    Ja, det är mycket av ”råttan i pizzan” över denna skitstorm. Och om folk vill hoppa av från IS, avgrundshögern, avgrundsvänstern, Hells Angels, Jehovas vittnen och liknande destruktiva sammanslutningar – då kan det vara välinvesterade pengar som satsas i en bättre framtid för en sådan individ som ju även kan hindra att nya rekryteras.

  2. Leopold Holtter skriver:

    Det är som Björn Alvebrand skriver upp till kommunerna att avgöra. Statens uppgift är att beivra brott och döma eventuellt skyldiga.
    Just den skillnaden verkar en del opionionsdebattörer inte riktigt förstå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: