Umgås inte Sverigedemokraterna med varandra?

När jag jag skrev det här blogginlägget i oktober förra året, var planen att jag skulle skriva ett blogginlägg om det märkliga, att varje gång Sverigedemokraternas historia tas upp, då kommer argumenten: Vänsterpartiets historia då??Vad säger ni om den. Argumenten ska tydligen visa att V minsann också har en historia, väl värd att påminna om. Jomenvisst, men rätt bör ändå vara rätt.
Jag tänkte ställa frågan då, men ställer den nu.
Hur många politiskt förtroendevalda Vänsterpartister har medierna under 2016 avslöjats med att hylla Gulag, Stalin eller hotat eller uppmanat att alla borgare eller kapitalister bör skjutas eller att banker bör sprängas?
Som sagt jag bara frågar. Jag inser att frågan är retorisk. Inga sådana avslöjanden finns. Däremot gödslar politiskt förtroendevalda Sverigedemokrater med rasistiska åsikter och önskemål om att man borde t ex skjuta alla flyktingar på Öresundsbron.

Tankar i natten

Det har många gånger förvånat mig, att Sverigedemokraternas ledningar på skilda nivåer. alltid verkar bli tagna på sängen när medierna vänder sig till dem och undrar, hur det kan komma sig, att förtroendevalda yttrat den ena rasistiska uppfattningen efter den andra. Jag får ofta känslan att sverigedemokrater inte umgås med varandra, varken på sociala medier eller socialt i vardagen. Partiets medlemmar verkar vara ensamvargar, utan vänner eller ens ytliga bekanta. Ingen vet vad den andre tycker och anser. Undrar ibland om de ens vet om varandras existens.

Senast jag hade anledning att fundera över företeelsen var när jag i HT den 28 september kunde läsa att SD-politikern Michael Andrén hävdar att bidragstagare är parasiter. Han hävdar också att han vill skjuta personer med utländska namn och att alla moskéer bör sprängas omgående. Bland annat.
Andrén hade blivit invald som ersättare i Hudiksvalls kommuns miljö- räddningsnämnd. Alla de här åsikterna har…

View original post 334 fler ord

Annonser

2 Responses to Umgås inte Sverigedemokraterna med varandra?

 1. Thorsten Schütte skriver:

  Jag tycker också att det finns en överdriven långsynthet i synen på Vänsterpartiets förflutna. Solkigt, förvisso, men de överväldigande flertalet aktiva medlemmar och förtroendevalda i dag inom V kan anses vara vänstersocialister med demokratisk grundsyn. Och på kommunal nivå har ju borgerliga partier stundtals samarbetat med dem, mest när det gällde att förvisa ingrodda socialdemokrater efter ett sekels oavbrutet maktinnehav till avbytarbänken under en mandatperiod vilket kan vara nyttigt.

 2. Peter T skriver:

  1968 fördömde nuvarande Vänsterpartiet invasionen i Prag (Vilket ledde till en utbrytning som blev APK, ett Moskvatroget vänsteralternativ).
  Det är nog ganska få av partiets medlemmar idag som var medlemmar redan då.
  Ingen av partiets riksdagsledamöter har heller setts jaga meningsmotståndare med järnrör på gator och torg.
  Däremot har partiföreträdare kallat sig ”kommunist” intill nyligen, dock utan att vilja genomföra något som tillnärmelsevis liknar den demokratilösa partistat de flesta av oss förknippar med ordet.
  Sverigedemokrater däremot tillåter ju inga rasister i sitt parti, men att kalla någon för ”babbe” och jaga denne genom huvudstaden med järnrör i händerna går tydligen bra även om man sitter i riksdagen.
  Är man rasist eller kommunist beroende på vilket epitet man sätter på sig själv, eller vilka handlingar man utför och lagstiftning man vill införa?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: