Om mig

Bor i Västerås. Har varit förtroendevald politiker på kommunnivå i tre olika kommuner. För närvarande partilös.  Den 12 februari 2017 blev jag upptagen i Katolska kyrkans fulla gemenskap. Mitt konfirmationsnamn är Maximilian.

Kontakt: leo.holtter@gmail.com

46 Responses to Om mig

 1. Eva-Maria skriver:

  Hej!
  Skulle du kanske kunna göra din text större? Har ingen påtalat detta tidigare? Vilken dator man än använder så kan man knappt se vad man själv skriver och det blir nog många fel. Vet inte om det beror på de datorer jag använt. I så fall är det ju ett problem bara för mig så då kan du ju strunta i detta meddelande.

  Mvh Eva-Maria

 2. LeoH skriver:

  Du har rätt Eva-Maria. Texten i kommentarerna är mindre än i inlägget. Får väl försöka klura ut hur jag gör den större. det kan bli svårt, för jag jag kan inte se var jag ska ändra storleken. Jag som inte ens kan länka till bloggar.se:-)

 3. Hans Öhman skriver:

  Hej man behöver bara trycka på command och + så blir texten större.
  På pc/windows blir det kanske ctrl och +. Tar man minus så blir texten mindre förståss.

 4. Rolle skriver:

  Eller så trycker du in knappen ctrl och skrollar med musen samtidigt så bestämmer du själv över hur stor text du vill ha.

 5. christer nordmark skriver:

  Hej!
  Är det möjligen Herr Holtter, före detta Västerås, som bloggar?

 6. LeoH skriver:

  Det beror sig på. Jag är väl inte skyldig några pengar?:-)

 7. Spännande läsning.
  Intressant blogg.
  Personligen sitter jag i rullstol efter ett medfött funktionshinder. Just nu arbetar jag på heltid som föreläsare om tillgänglighets- och bemötandefrågor. Jag är författare till boken ”Livet rullar vidare”.

 8. LeoH skriver:

  Hej, Lars-Göran

  Roligt att du tittade in. Efter några år som förtroendevald politiker inom Äldre- och handikappområdet i Västerås är jag mycket intresserad av tillgänglighets – och bemötandefrågor. I nästan alla utvärderingar vi genomförde, framkom det kritik mot våra brister när det gäller bemötandefrågor.
  Får skaffa mig boken.
  Tack för tipset!

 9. christer nordmark skriver:

  Ja du Leo, så går tiden. De principfasta börjar vackla och de vacklande faller. Göran Skytte inser att livetär ändligt och blir troende. Jag minns nog herr Holtter på barrikaden vid Kårshusockupationen och säljande tidningen Arbetarkamp. Håhåjaja, tiden lider och med den människorna. Eller hur en dagens Strindberg skulle uttryckt sig.

 10. LeoH skriver:

  Jag brukar berömma mig av att jag, i motsats till Skytte, hållit fast vid några några ungdomsprinciper. Jag förnekar i vart fall inte mina erfarenheter. Somt minns jag med stolthet, somt skulle jag helst vilja glömma, men det skulle ju vara en förnekelse och det går ju inte an.

 11. christer nordmark skriver:

  Djäkla lustigt sätt det här att komunicera på. Men jag tror nog att det är rätt Leo som jag träffat på.
  Ha´t så bra!

 12. Peter Södergård skriver:

  Hej Leo!
  du har en trevlig och innehållsrik blogg, jag snubblade in på den när jag har arbetat med dopet och sökt dopmaterial på nätet.
  Hälsningar i Kristus

 13. LeoH skriver:

  Tack Peter. Det var vänligt!

 14. enkla z skriver:

  Hej, Leo
  Hittade ingen emailadress till dig, letade kanske inte på rätt ställe.
  Jag skriver det här istället: TAck för länken till min blogg, i ditt inlägg ”Finns det begränsningar för vad man får be om?”

  För att din länk ska kunna synas på min blogg, i ”knuff-rutan”, bör du kanske ändra länken: Den adress du länkar till går till kommentarerna till inlägget. Men det kanske var meningen?
  🙂

 15. LeoH skriver:

  Jag har kommit på hur jag ska länka för att inte hamna på kommentarsidan. Det kan ju vara bra, för det lär ju inte vara sista gången jag känner behov av att länka till din blogg.

 16. Mammamumrik skriver:

  Hej!
  Hittade dig på blloggtoppen. Jag är inte partilös, utan sosse, och var inte med vid tiden för kårhusoccupationen. Men kristen vänster är ju liksom alltid kristen vänster, och vi verkar ha rätt samma inställning till farbror Skytte. Och eftersom min är enbart grundad på ytlig – troligen fördomsfull – bedömning på avstånd, känns det lugnande att någon som var med bekräftar den. Ursäkta om jag är lite pratig, men jag har jobbat hela dagen och sedan varit på årsmöte i Stockholms Arbetarekommun hela kvällen o just kommit hem, så jag är lite mosig i huvudet. Själv bloggar jag om vardagen som DAMP-tant, och passar oxå på att med jämna mellanrum skälla på högern. En del tro blir det oxå – men jag slås av att det troligen är en sida att utveckla i bloggandet. Nu ska jag äta lite, men jag återkommer och nosar mera på bloggen vid tillfälle. Ha en skön helg (själv ska jag fortsätta och årsmöta hela helgen!)

 17. LeoH skriver:

  Kul att du tittade in! Välkommen tillbaka:-)

 18. blavalen skriver:

  Hejsan Leo.
  Välkommen att titta in på min enkla blogg någon gång. Har nyligen startat den, men skrivit några inlägg… Ha en trevlig sommar//Kari :)(fr. AB-bloggen, som jag håller på att avveckla)

 19. LeoH skriver:

  Kari: Kan inte hitta din nya blogg!

 20. Linnéa skriver:

  Hallå! Var kan man köpa boken om Tå? Jag vill gärna köpa ett exemplar.

 21. LeoH skriver:

  Kontakta Bjuråkers Hembygdsförening http://www.bjurakershembygdsforening.se/

 22. Ninnie skriver:

  Hejsan, intressant blogg om LSS/LASS. Välkommen till http://www.funktionshinder.se!

 23. Gunnar Nilsson skriver:

  Hej Gun och Leo, med gemensamma minnien från den fina resan ”I Luthers fotspår”

  Jag fick adresslistan idag från Lena F, och försökte skriva ett e-brev till den angivna adressen: leo.hollter@telia.com och fick ett felmeddelande som svar

  Är det jag som är klantig, eller är det något fel?

  Hälsningar från Gunnar och Gudrun i Sundsvall

 24. silo skriver:

  Hej igen,

  Har läst mycket nu på din blogg och jag tycker då den är MER läsvärd än Birger Schlaugs dito. Keep it up!

 25. LeoH skriver:

  silo – jag får verkligen tacka för de vänliga orden! Jag blir både glad och rörd!

 26. Hej. Jag var ju inne i ett par inlägg och kommenterade, men jag har en fråga av mer allmän natur, så jag ställer den här. Det är så att jag tycker att det här är en av de mest intressanta bloggarna i Sverige, så jag tänkte bara fråga om det är OK att jag länkar till den från min blogg, även om jag har en liten annan inriktning? MVH//Tobias L

 27. LeoH skriver:

  Jag vet inte vad jag ska säga. Något rodnande skrapar jag med foten och säger: Självklart – det är mer än vänligt!

 28. Josef Boberg skriver:

  Vad som menas med – ”Öppen Kyrka För Alla” – egentligen (är det alla som passar mönstret eller är det ALLA ❓ ) – undrar Josef

 29. LeoH skriver:

  Det kan gälla alla tillhöriga. Ingen är mindre värd än någon annan.

  Det kan gälla alla utanför och innanför. Lite tro eller mycket tro. Tvivlare eller helt övertygade.

 30. Josef Boberg skriver:

  M a o så platsar då rebeller i sällskapet ❓

 31. LeoH skriver:

  Jomenvisst!

 32. […] Leo fylla hinkarna! In blogg on 16 mars 2010 at 17:25 Vore det inte kul om Leo Holtter fick ihop sina 2000 kr till ett dass till några människor nånstans i världen (Marie […]

 33. Stig Olsson skriver:

  Jag har hoppat runt i din blogg sen jag läste om LSS och ser att du har så mycket så f o m nu är du länkad till min egen blogg där du numera finns, om du inte misstycker såklart, för då tar jag bort den.

  Men jag kommer ändå att följa dig, för du skriver bra om viktiga saker!!!

 34. LeoH skriver:

  Nej, självklart inte! Det är bara roligt att bli uppskattad.

 35. Allan Karlsson
  Linnéa, du skriver om Tå, kom mig att tänka på det gamla äldreboendet i Västergötland som ingen kan bo i nu. Det heter Tåå.
  Det ligger ganska nära platåberget Mösseberg och den fina anläggningen och hotellet där. Åk dit och ha det skönt en vecka om du har råd till det.

 36. Matts Nilsson skriver:

  Hej Leo! Fick ett tips om att läsa ditt inlägg om Göran Skytte av en gammal (FAM)-kamrat i Sthlm. Fortsatte med att läsa mera i din blogg. Riktigt intressant, faktiskt. Även om jag inte som du blev kristen och sosse (alt. f.d.), utan drog – fr a i religionsfrågan – diametralt motsatta ”slutsatser” dina av mitt eget 30-åriga och lätt feberaktiga fackliga och vänsterpolitiska engagemang. Trots din fäbless för det ”övernaturliga” ska jag försöka att komma ihåg att kolla in din blogg då och då. A propos Göran Skytte: hade du – som jag – det föga upphetsande nöjet att också träffa hans syster, Rose? Hade inte hon och Göran egentligen hamnat helt vilse från första början?

 37. LeoH skriver:

  Roligt Matts att du hittat hit!
  Nej, jag har inte träffat Göran Skyttes syster. Under mina aktiva år träffade jag Göran en enda gång. Jag såg att han blivit kristen ungefär samtidigt med mig. När det gäller samhälleliga frågor har jag haft anledning att kritisera Göran några gånger. Däremot är det alltid glädjande när gamla kamrater hittat hem. När vi träffades i Delsbo kyrka konstaterade vi att många kamrater gjort samma resa som vi.
  Hör gärna av dig om du har några frågor när du läser mina blogginlägg.

 38. Carla Stenzel skriver:

  Hallo,wer kann mir Helfen das ist mein Ausweg ich suche Ezedin und Samir Zouadi sie müssen im Asyilheim von Bjuaker sein. Sie waren erst in Deutschland in der Stadt Dresden. Vielen Dank Carla Stenzel Frohe Ostern

 39. Rebellas andra skriver:

  Funderar på din kommentar här.
  http://tidskriftenevangelium.se/blogg/om-anonymitet-i-offentligheten/
  Du verkar då acceptera min anonymitet. Hur kommer det sig?

 40. Leopold Holtter skriver:

  Har inte känt något behov av att så där exakt veta vem du är. Jag kan ju ha fel, men jag tänker mig dig som den där underfundiga Rebella i tidningen Morgonbris. Jag tycker mig minnas den tecknade figuren.
  Men rent allmänt anser jag nog, att försöker någon påverka uppfattningar, då är det rimligt att skriva under eget namn.
  Som sagt, för mig var Rebella känd! (Har jag fel minnesbild?)

 41. Rebellas andra skriver:

  Haha, jag vet inte ens vad Morgonbris är för tidning! Men den tecknade figuren är tecknad av Helga Henschen, och när jag ser att Morgonbris är en s-märkt tidning kan det absolut stämma, att Rebella fanns med där. Rebella var litegrann av HH:s alter ego.

  En del av det jag skriver balanserar på gränsen till vad jag bör göra under pseudonym. Hittills tycker jag inte att jag fallit över den. Så länge huvudfokus på min blogg är mitt eget sökande fortsätter jag nog så här.

 42. Leopold Holtter skriver:

  Jag hade glömt att det var Helga Henschen som var mamma till Rebella.
  Ser nu, när jag googlat att benämningen ”Rebella” fortfarande verkar vara levande hos unga S-kvinnor.
  Du är alltså fullständigt anonym för mig. Teckningen är inte längre till någon vägledning.

 43. Rebellas andra skriver:

  Vilken skillnad gör det?

  Eg. har du kanske tillräckligt om kunskap om mig nu, från min blogg, för att kunna släppa Morgonbris. Det blir en bild ändå, tänker jag. Hyggligt rättvisande. Förstås inte heltäckande.

 44. Leopold Holtter skriver:

  Gör i sig ingen skillnad. Jag ser till innehållet i det du skriver och det är tillräckligt för mig.

 45. Rebellas andra skriver:

  Undrade lite. För det är så vanligt, numera, att uttrycka totalt oförstående inför anonymitet på internet. Jag förstår avigsidorna, absolut. Men ”jag kan inte se något skäl” är inte synonymt till ”det finns aldrig skäl”.

 46. Leopold Holtter skriver:

  Det finns säkert skäl för den enskilde som vill vara anonym. De skälen får jag väl acceptera, men i många lägen lämnas de som framträder öppet, att ta orimliga smällar.
  Till viss del egen erfarenhet, men just det ska inte överdrivas. Jag har ju blivit hyfsat gammal med livet i behåll, men kanske med en något luttrad syn på mänskligheten. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: